De missie van Ladder'op vzw

14/05/2017

De aflevering van Terzake van 02 mei 2017 "Kleur op de universiteit" (hier te bekijken) beschreef heel mooi het belang van de Ladder'op activiteiten en de missie van Ladder'op.

"Universiteiten zijn heel erg wit, de doorstroom [naar hoger onderwijs] is duidelijk een probleem." "Maar het begint bij de instroom!"
De "vanzelfsprekendheid" die in de omgeving van leerlingen met laagopgeleide ouders heerst, vertelt hen dat verder studeren niet voor hen weerlegd is.


WAT kunnen we doen? Hen niet alleen vertellen dat hoger onderwijs er ook voor hen is, maar hen ook vertellen dat ze dat kunnen halen en dat ze ALLEMAAL de capaciteiten bezitten om hun eigen dromen te kunnen waarmaken.


HOE kunnen we dat doen? Door deze leerlingen in contact te brengen met rolmodellen, tutors, begeleiders,...
Voor deze leerlingen, die in contact komen met rolmodellen en tutors die hen over verder studeren vertellen, gaat er een totaal nieuwe wereld open. “En zo draineer je ze naar de hogeschool en universiteit.”


Hoe vroeger je eraan begint, hoe beter zeker? Want de overgang van het zesde leerjaar naar eerste middelbaar is al heel bepalend voor hun verdere levensloop...
Dank u aan al onze Ladder'op begeleiders! Kijk eens, jullie maken voor onze kinderen een wereld van verschil!