Blog

De rol van onderwijsondersteuning binnen onderwijsongelijkheid

16/10/2020

Louise Poffé, masterstudente Agogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel, heeft in het kader van haar thesisonderzoek de rol van buitenschoolse onderwijsondersteuning via Ladder'op vzw onderzocht. Hieronder deelt ze haar bevindingen en doet ze aanbevelingen..

Lees meer

Ons manifest

02/05/2019

Ladder’op vzw voor een inclusief en kwaliteitsvol onderwijssysteem! ..

Lees meer

Ladder'op vzw tegen onderwijsongelijkheid

21/08/2018

Ladder'op staat samen met PEP vzw in de Knack!Hoe kunnen we samen onderwijsongelijkheid bestrijden? Kan je in hier lezen...

Lees meer

Mentor programme helps kids with migrant roots succeed at school

26/07/2018

Thanks to Flanders Today for the beautiful article, that perfectly reflects how our organization tries to maximize the chances for each child!Interesse om jou sociaal in te zetten via onze vzw? Stuur ons een mailtje naar..

Lees meer

Nieuwe website!

14/05/2017

Eindelijk is hij er dan! Ladder'op lanceert haar vernieuwde website!Voortaan kan je hier terecht voor meer informatie, straffe verhalen en leuke nieuwtjes. Neem vlug een kijkje naar wat deze site allemaal te bieden heeft. ..

Lees meer

Ladder'op en kansarmoede

14/05/2017

Vrijdag 12 mei  is Ladder'op op bezoek geweest bij het Sint-Jan-Bergmans College in hartje Brussel. De leerlingen van het vierde middelbaar kregen een uurtje lang uitleg over kansarmoede. ..

Lees meer

De missie van Ladder'op vzw

14/05/2017

De aflevering van Terzake van 02 mei 2017 "Kleur op de universiteit" (hier te bekijken) beschreef heel mooi het belang van de Ladder'op activiteiten en de missie van Ladder'op."Universiteiten zijn..

Lees meer

Ladder'op op bezoek bij koning Filip

14/05/2017

8 maart was een belangrijke dag voor Ladder'op! Wij mochten namelijk de koning ontmoeten in het kader van de IDCity prijs die ons vzw gewonnen heeft voor ons project  EHBOO-theek  (Eerste Hulp Bij OnderwijsOndersteuning). Dit project is nog in ontwikkelingsfase en meer..

Lees meer

Workshop: Dakloos zijn in Brussel

14/05/2017

Ladder'op vzw organiseert ook thema-workshops voor haar kinderen. De allereerste Ladder'op workshop "Dakloos zijn in Brussel" vond plaats in januari 2016. Deze workshop begon met de getuigenis van Christiaan, ex-dakloze...

Lees meer